Μέθοδος PRP (platelet-rich plasma)

Η μέθοδος PRP (platelet rich plasma) χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ιατρική του ανθρώπου για ταχύτερη επούλωση δερματικών βλαβών, παθήσεις τενόντων, ρήξη χιαστού/μηνίσκου, χονδροπάθεια, οστεοαρθρίτιδα, οφθαλμολογικά προβλήματα κ.α

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην θεραπευτική ιδιότητα συγκεκριμένων κυττάρων (αιμοπεταλίων) του αίματος του ίδιου του ασθενούς, τα οποία λαμβάνονται με μια απλή αιμοληψία και υπόκεινται σε μια ειδική επεξεργασία-δυναμοποίηση πριν επανεισαχθούν ενέσιμα στον ίδιο ασθενή. Είναι μια εντελώς ατραυματική και ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης πολλών σοβαρών παθήσεων χωρίς την χρήση φαρμάκων με τις παρενέργειες τους.

Η μέθοδος αυτή βρίσκει έδαφος πλέον και στην κτηνιατρική του σκύλου, της γάτας και του αλόγου όπου μετά από αρκετές δημοσιευμένες μελέτες από ερευνητικά κέντρα διαπιστώνεται η ευεργετική δράση των κυττάρων αυτών του αίματος του ιδίου ασθενούς στην αποκατάσταση η/και στην πρόληψη παθήσεων παθολογικών και χειρουργικών.

Στην κλινική μας έχουμε εφαρμόσει την μέθοδο PRP σε αρκετά περιστατικά με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να γίνει με την χρήση μέθης συνήθως, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε σε γενική αναισθησία. Λαμβάνεται μια μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή, γίνεται φυγοκέντρηση, αφαιρούμε τα αιμοπετάλια από τα υπόλοιπα κύτταρα, χρησιμοποιούμε ένα παράγοντα ενδυνάμωσης των αιμοπεταλίων και στο τέλος επαναχορηγούνται με μια ένεση στο ασθενή στο σημείο της βλάβης. Κάθε περιστατικό απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση αλλά συνήθως τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά τις 2 πρώτες χορηγήσεις με μεσοδιάστημα μερικών εβδομάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στην κλινική μας 27210 28674 (και ζητήστε να ενημερωθείτε από τον ιατρό ή στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση kantonop@gmail.com)

Tags:
Μετάβαση στο περιεχόμενο