TMHMATA

Παθολογικό

Σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εξεταστήριο μας δίνεται η δυνατότητα να αξιολογήσουμε με ακρίβεια το κάθε περιστατικό και να σχηματίσουμε το κατάλληλο πλάνο θεραπείας αποφεύγοντας τις προχειρότητες και τις υποθέσεις!

Χειρουργικό

Το χειρουργείο ειναι εξοπλισμένο με συσκευή εισπνευστικής αναισθησίας ισοφλουρανίου (για ταχύτερη και ασφαλέστερη μετεγχειρητική ανάνηψη σε σχέση με το παλιό Αλοθάνιο), συσκευή οξυγόνου, μόνιτορ καταγραφής καρδιακών παλμών, πιέσεων, καρδιογραφήματος, οξυμετρίας και διεγχειρητικού θερμομέτρου. Επίσης υπάρχει παιδιατρικό σύστημα αναισθησίας που μας επιτρέπει να επέμβουμε σε ζώα ελάχιστου βάρους, χειρουργική διαθερμία για έλεγχο αιμορραγιών και πιο ακριβείς τομές, καθώς και αναρροφητική μηχανή ιδιαίτερα χρήσιμη σε επεμβάσεις κοιλίας όπου τις περισσότερες φορές απαιτούνται πλύσεις.

Οφθαλμολογικό

Η πλήρης οφθαλμολογική εξέταση είναι απαραίτητη για την διάγνωση νοσημάτων των οφθαλμών που προέρχονται από βλάβη του ίδιου του οργάνου ή/και συστηματική βλάβη.Ο έλεγχος περιλαμβάνει νευρολογική εξέταση για τον έλεγχο της ακεραιότητας των υπευθύνων νεύρων, άμεση και έμμεση οφθαμοσκόπηση, τέστ φλουοροσκείνης, τέστ παραγωγής δακρύων.

Επίσης μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ιατρείο μας επεμβάσεις χειρουργικές των οφθαλμών που αφορούν τα βλέφαρα όπως εντρόπιο, εκτρόπιο, Diamond eye, χαλαζιο, μάζες-όγκοι, δυστιχίαση,έκτοπες βλεφαρίδες κ.α καθώς και χειρουργική αποκατάσταση της προβολής του ταρσαίου αδένα με τη μέθοδο ενταφιασμού (και όχι με την εκτομή που οδηγεί μελλοντικά σε ξηροφθαλμία!), κρημνό επιπεφυκότα, απόξεση κερατοειδούς.

Ωτορινολαρυγγολογικό

Είναι πολύ σημαντικός ο έλεγχος του ωτορινολαρυγγολογικού συστήματος στον σκύλο και στη γάτα λόγω της ιδαίτερης ανατομίας τους και της δυσκολίας εξέτασής τους απο τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Πολλές φορές βλέπουμε το ζώο μας να γέρνει το κεφαλάκι του προς μια πλευρά, αλλοτε να το τινάζει ή και να το ξύνει και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Τότε είναι πολύ σημαντική η κλινική εξέταση από τον κτηνίατρο μας διότι η εικόνα αυτή μπορεί να οφείλεται σε ξένο σώμα που έχει μπει στον ακουστικό πόρο και έχει προκαλέσει από ήπια εώς πολύ βαριά ωτίτιδα. Η κατάσταση αυτή ειναι λάθος να αντιμετωπίζεται πρόχειρα με κολλύρια και απαιτείται πολλές φορές ηρέμηση του ζώου για χειρουργικό καθαρισμό και πλύσεις του ακουστικού πόρου, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να δράσουν οσο το δυνατόν καλύτερα τα φάρμακα που μπαίνουν τοπικά.

Πλέον έχουμε την δυνατότητα στο κτηνιατρείο μας με την νέα συσκευή της Welch Allyn να κάνουμε ένα πληρέστατο καθαρισμό και να επιτύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα.

Οδοντιατρικό

Ένα από τα πιο συχνά παράπονα που ακούμε στο ιατρείο μας είναι για την έντονη δυσοσμία που εκπέμπει το στόμα του κατοικιδίου μας καθιστώντας το απο ενοχλητικό εώς αφόρητο για την συμβίωση μαζί τους. Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο η λύση είναι μία…οδοντιατρικός καθαρισμός!

Η εποχή του καθαρισμού των δοντιών του σκύλου και της γάτας μας με το απλό ξέστρο έχει περάσει προ πολλού. Πλέον με την ολοκαίνουρια οδοντιατρική συσκευή αποτρύγωσης και στίλβωσης με χρήση υπερήχων και με το ζώο πάντα υπο γενική εισπνευστική αναισθησία για λόγους ασφαλείας (αποφυγή εισρόφησης) έχουμε τη δυνατότητα να επιτυγχάνουμε τον τέλειο καθαρισμό. Αυτό σχετίζεται με τον καθαρισμό σε βάθος των ουλοδοντικών διαστημάτων με τον υπέρηχο αλλά και την τελική στίλβωση μετά τον καθαρισμό που μας δίνει ένα λαμπερό και εύοσμο αποτέλεσμα που θα διαρκέσει πολλούς μήνες σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε παλαιότερα.

Ορθοπαιδικό

Ο τομέας της ορθοπαιδικής στην κτηνιατρική δυστυχώς για πολλά χρόνια στην χώρα μας ήταν παραμελημένος, τελευταία ομως γίνεται αντιληπτό από όλους πως αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της καθημερινής κλινικής πράξης.

Διαγνώσεις όπως το εξάρθρημα επιγονατίδας και η ρήξη προσθίου χιαστού δυστυχώς πάρα πολλές φορές διαφεύγουν της διάγνωσης από κτηνιάτρους μή εξειδικευμένους και χορηγείται μία αντιφλεγμονώδης αγωγή η οποία απλά καλύπτει για λίγες μέρες τον πόνο χωρίς όμως να προσφέρει κάποια βελτίωση της παθολογικής κατάστασης. Ώς αποτέλεσμα η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και κάποια στιγμή είτε προτείνεται η λύση της ευθανασίας (απαράδεκτο για τέτοιες αιτίες…) είτε παραπέμπεται σε άλλο κτηνίατρο που ασχολείται με ορθοπαιδικά περιστατικά για καλύτερη αντιμετώπιση. Το πρόβλημα όμως πάντα αντιμετωπίζεται καλύτερα στην αφετηρία του!!

Στο κτηνιατρείο μας έχουμε την απαραίτητη γνώση, εξειδίκευση και εξοπλισμό ώστε να αντιμετωπίσουμε σωστά ένα ορθοπαιδικό περιστατικό. Ξεκινώντας από μία πλήρη και προσεκτική επισκόπηση του ζώου σε στάση-κίνηση, ακολουθεί ορθοπαιδική εξέταση επί του εξεταστικού τραπεζιού και ακολουθεί όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο ο ακτινολογικός έλεγχος. Το ακτινολογικό μηχάνημα νέας τεχνολογίας που διαθέτουμε μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε σχεδόν πάντα μία πλήρη εικόνα της κατάστασης ώστε να αποφασίσουμε την κατάλληλη θεραπευτική μέθοδο που θα ακολουθήσουμε!

Ακόμα όμως και για περίπλοκα περιστατικά που μπορεί να σχετίζονται με βλάβη του νευρικού συστήματος ή/και των μαλακών ιστών της σπονδυλικής στήλης υπάρχει η δυνατότητα (έπειτα από συνεννόηση με κλινική Αθηνών που συνεργαζόμαστε) να εκτελεστεί μαγνητικη ή αξονική τομογραφια.

Το κάταγμα πλέον δεν αποτελεί αιτία θανάτωσης του κατοικιδίου μας και με την σωστή αντιμετώπιση του περιστατικού μπορούμε να έχουμε πλήρη ίαση.

Βελονισμός και ηλεκτροβελονισμός

Στο Κτηνιατρείο μας πλέον πραγματοποιείται βελονισμός ενισχυτικά στην αντιμετώπιση ορθοπεδικών, νευρολογικών κυρίως αλλά και παθολογικών περιστατικών. Με την χρήση του βελονισμού στόχος μας είναι η χορήγηση όσο το δυνατόν λιγότερων φαρμακευτικών σκευασμάτων (κορτιζόνης, μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών και άλλων) μέχρι και την πλήρη αποφυγή τους!

Ο βελονισμός και ηλεκτροβελονισμός χρησιμοποιείται ευρέως στην αποκατάσταση-φυσιοθεραπεία σε κτηνιατρικές κλινικές όλης της Ευρώπης εδώ και αρκετά χρόνια με εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα ασθενή ζώα δείχνουν μεγάλη ευχαρίστηση κατά την διάρκεια της συνεδρίας και δεν αισθάνονται καθόλου πόνο! Η κάθε συνεδρία διαρκεί κατά μέσο όρο 15-20 λεπτά παρουσία του ιδιοκτήτη.

Ο βελονισμός & ηλεκτροβελονισμός πραγματοποιείται απο την Eλένη Τσούπα, κάτοχο του επίσημου πανευρωπαικού πτυχίου με επίδοση “AΡΙΣΤΑ”

Μικροβιολογικό

Η ανάγκη ταυτοποίησης του υπεύθυνου μικροοργανισμού ή μύκητα που έχει μολύνει το κατοικίδιο μας είναι πολλές φορές απαραίτητη. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την υποτροπιάζουσα ωτίτιδα η οποία παρά τις όποιες θεραπείες έχουν εφαρμοστεί στο ζώο δεν εξουδετερώνεται αν δεν γίνει καλλιέργεια από το υλικό ώστε να ταυτοποιηθεί ο υπεύθυνος μικροοργανισμός και να ακολουθηθεί η εξειδικευμένη πλέον φαρμακευτική αγωγή. Επίσης σε προβλήματα ουρολοίμωξης αλλά και περιστατικά ύποπτα σηψαιμίας είναι πάντα απαραίτητη η ανίχνευση του λοιμογόνου παράγοντα. Το κτηνιατρείο μας διαθέτει επωαστικό κλίβανο για διενέργεια καλλιέργειας (ούρων, αίματος, επιχρίσματος) αλλά συνεργαζόμαστε και με εξειδικευμένο εργαστήριο της Αθήνας όπου μπορούν να γίνουν πλήρεις μικροβιολογικές εξετάσεις!

Αιματολογικό - Βιοχημικό

Οι σύγχρονοι αναλυτές,μας επιτρέπουν μέσα σε λίγα μονο λεπτά να έχουμε μια πλήρη εικόνα της γενικής κατάστασης του ζώου εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους του αίματος και τους δείκτες λειτουργίας όλων των ζωτικών του οργάνων μέσω του βιοχημικού προφίλ, χωρίς να απαιτείται πλέον η αποστολή δειγμάτων σε άλλο εργαστήριο με συνέπεια την μεγάλη καθυστέρηση στη διάγνωση της νόσου.

Επείγοντα

Πολλές φορές ένα περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται σε μία και μόνο επίσκεψη και απαιτείται ενδοφλέβια θεραπεία και συχνός έλεγχος του ζώου απο τον κτηνίατρο. Αυτό πλέον δεν είναι πρόβλημα διότι στο ιατρείο μας υπάρχουν ειδικά κλουβιά για νοσηλεία από μικρό γατάκι μέχρι και σκύλο 70 κιλών. Το ζώο εάν κριθεί απαραίτητο παραμένει σε συνεχή σύνδεση με μόνιτορ ελέγχου καρδιακής λειτουργείας, αναπνοών καθώς και πίεσης αίματος με δυνατότητα εκτύπωσης καρδιογραφημάτων, αλλά και συνεχούς χορήγησης Ο2 πχ. σε μία κρίση καρδιοπαθούς ζώου.

Ακτινολογικό

Η εξιδείκευση της κλινικής μας στην χειρουργική μαλακών ιστών και στην ορθοπαιδική απαιτούν την ορθή και λεπτομερή διάγνωση και προετοιμασία του καθε περιστατικού χωριστά ώστε να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα! Γι αυτό αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην απόκτηση του Γερμανικού ψηφιακού ακτινολογικού Protec από τα κορυφαία στον χώρο.

Με την ψηφιακή ακτινογραφία μπορουμε να έχουμε καταπληκτικής ποιότητας ακτινογραφίες που μας επιτρέπουν ειδικές μετρήσεις σε κάθε περίπτωση.

Σας προτείνουμε τον ακτινολογικό έλεγχο του νέου σας σκύλου με την πρωτοποριακή μέθοδο PennHIP που μας επιτρέπει την πρώιμη διάγνωση δυσπλασίας ισχίων και αγκώνα από την ηλικία των 3 μηνών ώστε να επέμβουμε και να προλάβουμε όσο και όποτε αυτό είναι δυνατό την εξέλιξη αυτής της επώδυνης νόσου!

Η ψηφιακή ακτινογραφία επιτρέπει επίσης των έλεγχο σπονδυλικής στήλης άλλα και των πνευμόνων με μεγάλη λεπτομέρεια για την διάγνωση ή την εξέλιξη μιας καρκινοπάθειας και των έλεγχο μεταστάσεων και πλείστων άλλων παθήσεων.

Για παθήσεις που απαιτούν αξονική ή μαγνητική τομογραφία στη διάγνωση τους συνεργαζόμαστε με την κλινική Alpha Vet στην Αθήνα που απαρτίζεται απο κτηνιάτρους εξιδεικευμένους στην απεικονιστική ιατρική και αναισθησιολογία (για περιστατικά που απαιτούν τη χρήση αναισθησίας).

Νοσηλευτήριο

Η ύπαρξη του χώρου αυτού νοσηλείας μας δίνει τη δυνατότητα να κρατάμε όλα τα ζώα ύπο έλεγχο κατά την διάρκεια της ανάνηψης μετά απο μία χειρουργική επέμβαση είτε επείγουσα είτε ρουτίνας εκμηδενίζοντας έτσι τον κίνδυνο επιπλοκών στη φάση αυτή. Ώς αποτέλεσμα το ζώο ξυπνά ήρεμα και αποφεύγονται τραυματισμοί απο πιθανό στρές κατά την ανάνηψη.

Πακέτα εξετάσεων

ΠΑΚΕΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ:

DOG BASIC: ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ & ΓΛΥΚΟΖΗ & ΤΕΣΤ ΛΕΙΣΜΑΝΙΑ
DOG MEDIUM: ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ & ΓΛΥΚΟΖΗ & ΤΕΣΤ ΛΕΙΣΜΑΝΙΑ & ΤΕΣΤ (4ΠΛΟ) ΑΙΜΟΠΑΡΑΣΙΤΩΝ
DOG TOTAL: ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ & ΒΙΟΧΗΜΙΚΑ ( ΣΥΚΩΤΙ, ΝΕΦΡΟΙ, ΓΛΥΚΟΖΗ κ.α ) & ΤΕΣΤ ΛΕΙΣΜΑΝΙΑ & ΤΕΣΤ (4ΠΛΟ) ΑΙΜΟΠΑΡΑΣΙΤΩΝ

PUPPY: ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ & ΓΛΥΚΟΖΗ & ΤΕΣΤ PARVO (τύφου της συχνότερης αιτίας θανάτου κουταβιών)

FELINE BASIC:   TEST FELV-FIV
FELINE TOTAL:   TEST FELV-FIV & ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ & ΒΙΟΧΗΜΙΚΑ (έλεγχος ζωτικών οργάνων)

Φαρμακείο

 • Αντιπαρασιτικά
 • Εμβόλια
 • Αντιβιοτικά
 • Αντιφλεγμονώδη
 • Παυσίπονα
 • Αντιδιαρροικά – Αντιεμετικά (και για ναυτία αυτοκινήτου)
 • Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής υψιθερμιδικά
 • Αγχολυτικά
 • Γάλα κουταβιών και μικρών γατών
 • Φάρμακα για προβλήματα καρδιάς – ουροποιητικού – ενδοκρινικού – δερματος – ήπατος κ.α.
 • Συμπηρώματα διατροφής για υγιές δέρμα σε διάφορες μορφές

και πολλά άλλα τα οποία πρέπει να χορηγούνται ΠΑΝΤΑ μετά από συνεννόηση με τον κτηνίατρο μας.

Εμβολιασμός

Οι εμβολιασμοί που διενεργούνται όσον αφορά τους σκύλους είναι :

 • Παρβοεντερίτιδας
 • Carre
 • Λεπτοσπείρωσης (2 στελέχη)
 • Παραινφλουέντσα
 • Ηπατίτιδας
 • Λύσσας
 • Αναπνευστικών νοσημάτων(ενδορρινικό KC)
 • Corona ιός
 • Λεϊσμανίασης

Οι εμβολιασμοί που διενεργούνται όσον αφορά τις γάτες :

 • Ιογενούς ρινοτραχείτιδας
 • Καλυκοίωσης
 • Χλαμυδίασης (Αδρανοποιημένοι ιοί και chlamydia psittachi)
 • Πανλευκοπενίας
 • Λοιμώδους περιτονίτιδας
 • Λύσσας
 • Ιογενούς λευχαιμίας

Όλα τα εμβόλια είναι τελευταίας επιστημονικής τεχνολογίας με κάλυψη όλων των νοσημάτων που μπορούν να αντιμετωπιστούν!
Το πιο σημαντικό πάντα ομως είναι το σωστό εμβολιακό σχήμα και γι αυτό παρακαλείσθε πάντα να προσέρχεστε με το βιβλιάριο υγείας του ζώου!

Μετάβαση στο περιεχόμενο