Κώστας Αντωνόπουλος
RCVS member / MsC Veterinary Surgery-Orthopaedics

Ο Αντωνόπουλος Κώστας γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.Μεγάλωσε στην Καλαμάτα την οποία λατρεύει από μικρός και ήταν η αιτία που αποφάσισε να επιστρέψει μετα τις πολυετείς σπουδές του.

Αποφοίτησε από το τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. το 2006. Εργαζόταν απο φοιτητής σε μεγάλη ιδιωτική κλινική στην Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος των σπουδών του παρέμεινε στο πανεπιστήμιο και μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα της Χειρουργικής  όπου αποφοίτησε με βαθμό ‘’ΆΡΙΣΤΑ’’.

Στην συνέχεια αποφάσισε να συνεχίσει την μετεκπαίδευση του στον τομέα της χειρουργικής στο εξωτερικό σε πολύ υψηλότερο επίπεδο και έγινε δεκτός στην  χειρουργική κλινική του πανεπιστημίου της Βιέννης στην Αυστρία.

Το 2009 αποφάσισε να ιδρύσει με την σύζυγο του ιδιωτική κλινική στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καλαμάτα. Δύο χρόνια αργότερα ίδρυσαν και ένα δεύτερο ιατρείο στην Μάνη.

Το πάθος του Κώστα ήταν και παραμένει η χειρουργική μαλακών ιστών και η ορθοπαιδική. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με στόχο τη συνεχή ατομική εξέλιξη στον τομέα αυτό.Έχει εργαστεί σε κλινικές του εξωτερικού, Αγγλία και Ιταλία στα πλαίσια μετεκπαίδευσης. Είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Κτηνιάτρων την Αγγλίας (RCVS) καθώς και της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ορθοπαιδικής Εταιρίας αλλά και του διεθνούς οργανισμού ΑΟVET  (association osteosynthesis).

Το 2017 έγινε δεκτός από το πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου για εκπόνηση μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα της χειρουργικής και ιδιαιτέρως της ορθοπαιδικής με συνεχή σεμινάρια σε πανεπιστημιακές κλινικές ανά την Ευρώπη. Το 2019 ολοκληρωσε με επιτυχια το δευτερο μεταπτυχιακο του και ελαβε τον τιτλο ‘’Certificate in Advance Veterinary Practice (Orthopaedics)’’ που αποτελεί υψηλότατη διάκριση στον χώρο της κτηνιατρικής στην Ευρώπη.

Χόμπυ του Κώστα είναι ο αθλητισμός και ιδαίτερα η κολύμβηση, το σινεμά, το διάβασμα επάνω στο αντικείμενο του αλλά πρώτη προτεραιότητα είναι πάντα η οικογένεια του,ο μικρός γιος του Γιώργος και μια υπέροχη γυναίκα η Λένα.

Ο Κώστας όμως είναι και ευτυχισμένος μπαμπάς του Λάζαρου (Σιχ Τζου) της Μελέκ και της Βιργινίας (αδέσποτες γατούλες) αλλά και του διασωθέντα από τον δρόμο Blanco (λευκό καναρινάκι).

Βιογραφικό

2005-2007 ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

2006 ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2006-2007 ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΩΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2007-2008 ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ-ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΜΕ ΕΠΙΔΟΣΗ ''ΑΡΙΣΤΑ''

2007 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ EAVDI ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΩΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

2008 ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ SOFT TISSUE SURGERY COURSE  ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ.

2008 ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ-ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΙΕΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.

2009 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

2010 ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ''ΝΟΣΟΣ ΣΗΣΑΜΟΕΙΔΩΝ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ''

2010 ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΚΥΛΟΥ-ΓΑΤΑΣ ΕΚΕ

2011 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ(ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ) ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ TIGHT ROPE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΕ ΣΚΥΛΟ-ΓΑΤΑ

2012 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΠΛΑΤΕΩΝ ΟΣΤΩΝ” 3o FORUM ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

2012 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ”

2013 Συμμετοχή σε πρακτικό σεμινάριο στην πανεπιστημιακή κλινική κτηνιατρικής (Θεσσαλονίκη) με θέμα: Ακτινολογία θώρακος-κοιλιάς.

2013 Συμμετοχή σε πρακτικό σεμινάριο (Wet Lab-Θεσσαλονίκη) με θέμα: Υπέρηχος κοιλιάς.

2013 Συμμετοχή(Wet Lab) σε πρακτικό σεμινάριο οστεοσύνθεσης ανοικτών και επιλεγμένων καταγμάτων με την μέθοδο εξωτερικής οστεοσύνθεσης και αντιμετώπιση μεσοκονδυλίου κατάγματος αγκώνα.

2013 Εκπαίδευση(Wet Lab) στην τεχνική αποκατάστασης της ρήξης προσθίου χιαστού με την τεχνική T.T.A.(Tibial Tuberosity Advancement).

2014 Συμμετοχή σε διημερίδα κλινικοεργαστηριακής διαγνωστικής (ΕΛΕΚΖ-Καλαμάτα)

2014 Εκπαίδευση(Wet Lab) στη χειρουργική αρθρώσεων - χειρουργική προσθίων άκρων (Σόφια-Βουλγαρία)

2015 Εκπαίδευση(Wet Lab) στις οστεοτομίες πυέλου και σε εξάρθρημα επιγονατίδας (Αθήνα)

2015 Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Κτηνιάτρων της Αγγλίας (RCVS)

2015 Έναρξη πολυετούς μεταπτυχιακού προγράμματος (Certificate in Small Animal Surgery) στη Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ

2015 Σεμινάριο(Hands On) Ακτινολογίας θώρακος και Υπερήχου κοιλίας (ΕΛΕΚΖ)

2016  AOVET Advance Course Oρθοπαιδικοί Τραυματισμοί και Προβλήματα σε Αναπτυσσόμενα Ζώα, DAVOS, Ελβετία

2017  Έναρξη πολυετούς μεταπτυχιακού προγράμματος (Certificate in Small Animal Orthopaedic Surgery) στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου(ESAVS)

2017  Ομιλητής στο πρώτο συνέδριο της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ορθοπαιδικής Εταιρίας με θέμα τη ρήξη χιαστού στην Αθήνα.

2017  Σεμινάριο (wet lab) χειρουργικής μαλακών ιστών ESAVS, Κτηνιατρική σχολή Λισσαβόνας, Πορτογαλία

2018  Σεμινάριο (wet lab) ορθοπαιδικής χειρουργικής ESAVS,Κτηνιατρική σχολή Βιέννης, Αυστρία

2018 Σεμινάριο (wet lab) ορθοπαιδικής χειρουργικης (advanced course) Cremona,Italy

2018 ECVS (European College of Veterinary Surgeons) congress Athens.

ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ,ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ,ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

MEΛΟΣ
Ε.Κ.Ε (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ)

Ε.Κ.Ε.Ο.Τ(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ)

ΕSVOT(EUROPEAN SOCIETY OF VETERINARY ORTHOPAEDICS TRAUMATOLOGY)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Π.Κ.Σ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο